De Gezellige Tafel is allergezelligst

HOLLUM - De Gezellige Tafel in restaurant De Griffel in Hollum was donderdagavond tot de laatste stoel bezet. Het eetevenement is een initiatief van stichting Amelands Produkt, waarbij mensen een stoel kunnen boeken en voor een kleine prijs een driegangenmenu krijgen gereserveerd. In dat menu zitten Amelander producten verwerkt en de restaurants die meedoen zijn aangesloten bij Amelands Produkt.

Louise Molenaar, voorzitter van de stichting, bedacht de formule en vorig jaar werd De Gezellige Tafel geïntroduceerd. Het bleek een schot in de roos en de maaltijd in De Griffel is de derde op rij. Het is een avond die allergezelligst uitpakt. Aan De Gezellige Tafel, die in de praktijk uit verschillende kleinere tafels bestaat, zitten 85 mensen, uit alle dorpen van het eiland. Ze zijn aangemeld via De Zonnebloem vrijwilligersorganisatie, via zorgcentrum De Stelp of ze hebben zich zelf aangemeld via de flyer die huis aan huis ging. Zo deed Riek Ridder het. Annie Visser weet niet meer precies hoe de aanmelding ging, maar ze is blij dat ze er is.

Louise Molenaar loopt tussen de tafels en slaat het schouwspel af en toe vanaf de bar gade. 'Dit is toch fantastisch!"zegt ze, 'Hier doe je het voor."Het project kon vorig jaar teren op wat subsidie uit het Mienskipfûns en een bijdrage van de gemeente, maar ook zonder die subsidie moet deze bijzondere maaltijd doorgaan vindt Molenaar. Het zijn vooral grijze koppen die aanzitten, met hier en daar een jongere ertussen, een zoon die zich samen met zijn vader heeft aangemeld of...

Lees het hele artikel via deze link op Persbureau Ameland

https://www.persbureau-ameland.nl/de-gezellige-tafel-is-aller-gezelligst