Aardappeltjes uit de oven

Aardappeltjes uit de over - recept restaurant De Piraat

Amelander aardappeltjes uit de oven voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 500 gram Frieslander aardappels of Rosa Gold
  • zeezout
  • 3 teentjes verse knoflook
  • takje rozemarijn
  • olijfolie

Voorbereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Boen de aardappeltjes en halveer deze.
  • Pel de knoflook en snijd deze in grove stukken.
  • Haal de naaldjes van het takje Rozemarijn en snij deze eventueel in kleinere stukjes.

Bereidingswijze:
Doe de olijfolie in een ovenschaal en zorg ervoor dat de bodem volledig is ingevet. Gooi vervolgens de gehalveerde aardappeltjes in de schaal. Doe ook de stukken knoflook in de schaal en stop deze verspreid tussen de aardappeltjes. Voeg naar smaak zeezout toe en gooi ook de rozemarijn over de aardappeltjes. Schenk een flinke scheut olijfolie over de aardappeltje.

Zet de schaal in de op 200 graden voorverwarmde oven. Haal de schaal om de 10-15 minuten uit de oven en hussel de aardappeltjes. Na 40 minuten zijn aardappelen met schil uit de oven klaar! 

Tip:
Het is ook lekker om Amelander mosterd, uienringen en geraspte kaas aan de schaal toe te voegen.

Dit is een recept van Restaurant De Piraat