Amelander barbecue worst van Amelander Rund en Lamsvlees

Met koolsla, granaatappel, yoghurt-knoflookdip en lekker brood

Amelander barbecue worst van Amelander Rund en Lamsvlees- recept restaurant Zee van Tijd

Ingrediënten:

De dressing:

  • 100 mililiter olijfolie extra vierge
  • 100 mililiter citroensap
  • 45 gram poedersuiker 
  • Goed schudden voor gebruik

De salade:

  • 1 spitskool
  • 75 gram rucola
  • 1 granaatappel
  • Gemalen koriander (hoeveelheid naar smaak)
  • Vers gemalen zwarte peper (hoeveelheid naar smaak)
  • Aanmaken met citroendressing (hoeveelheid naar smaak)

De yoghurt-knoflookdip:

  • 200 gram Amelander yoghurt van Kars
  • 300 gram mayonaise
  • 3 teentjes knoflook

        Doe de yoghurt en de knoflook in de blender en meng er vervolgens de mayonaise doorheen.  

De worst, bereidingswijze:

  • Gaar de worst tot hij medium is op een goed gestookte bbq  
  • Serveer het met de salade de yoghurt-knoflookdip en lekker knapperig brood

Hou je dressing en yoghurt knoflook dip over dan kan je die nog prima een week in de koeling bewaren.

Eet smakelijk!!

 

Dit is een recept van Restaurant Zee van Tijd