Amelander lamsschenkel

Lamsschenkel - recept Eetcafé De Driesprong

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 lamsschenkels
  • 1 kleine winterwortel
  • 1 flesje donker bier
  • 1 eetlepel tijm
  • 1 ui
  • 100 gram champignins
  • 1 zakje vleesjus poeder
  • 3 eetlepels honing
  • boter
  • 2 blaadjes laurier
  • zout en peper

Bereidingswijze:

Kruid de lamsschenkeltjes met zout en peper en braad ze rondom aan in ruim boter in een ovenvaste braadpan. Doe dit op laag vuur zodat de boter niet verbrandt. Haal de schenkels uit de pan en voeg de ui, wortel en de paddenstoelen toe. Fruit dit licht aan en blus het af met het donkere bier. Voeg nu de tijm en de honing toe en zet de schenkels terug in de pan. Zorg dat het vlees mooi onder de jus staat. Zet dit geheel 3 uur in een oven op 130 graden .

Het vlees is nu om te zuigen zo zacht en heerlijk bij gekookte aardappelen of puree.

TIP: braad meerdere schenkels, ze zijn goed te bewaren in de vriezer.


Dit is een recept van Eetcafé De Driesprong