Amelander Lamsstoofpotje

Hoofdgerecht

Ingrediënten (4 personen):

  • 750 gram Amelander Lamspoulet
  • 300 gram tomatenpuree
  • 500 ml rode wijn
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika             
  • 2 uien
  • 250  gram champignons
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • peper en zout
  • 3 laurier blaadjes
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 3 stronkjes peterselie

Bereiding:

  • Snijd de uien in wat grove stukken en hak 3 teentjes knoflook fijn,
  • Uien met knoflook even goed aanzetten in de pan,
  • Lamspoulet mooi bruin aanbakken en dan de uien en knoflook toevoegen,
  • Tomatenpuree door het vlees mengen en even laten ontzuren,
  • Blus het geheel af met rode wijn en breng dit aan de kook,
  • Daarna de rozemarijn, Provençaalse kruiden en laurier erbij doen,
  • Zachtjes laten garen tot het vlees lekker mals is,
  • Paprika, peterselie en champignons snijden, kort aanbakken en toevoegen.
  • Op smaak brengen met peper en zout, eventueel afbinden met maïzena 

Serveertip:

Serveer met Basmatirijst, aardappelpuree of Amelander aardappeltjes uit de oven


Dit is een recept van Restaurant de Piraat