Amelander lamsvlees paté

Amelander lamsvlees paté (geserveerd met Amelander cranberry compote).

Amelander lamsveel pate - recept Grill-Bar-Eethuisje De Griffel 

Ingrediënten voor 6 personen

  • 15 teentjes knoflook
  • 25 gr. boter
  • 2 eetlepels Griffeltje (huisdrankje van De Griffel), kan ook goed met sherry
  • 200 gr. ontbijtspek
  • 300 gr. Amelander lamslapjes
  • 1 ei
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • zout, peper, paprikapoeder, peterselie
  • 200 gr. vet-spek in dunne plakjes

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven op 175 graden.
  • Pel de teentjes knoflook, en snij ze in stukjes.
  • Verhit de boter en bak de knoflook lichtbruin.
  • Afblussen met Griffeltje, en laten afkoelen.
  • Maal ontbijtspek, lever en lamslapjes in een foodprocessor.
  • Meng het gemengde vlees met het ei, de tijm, 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper, 1/2 theelepel paprikapoeder en de gehakte peterselie.
  • Bedek een kleine paté of cakevorm (inhoud ca. 3/4 liter) met de plakjes vet-spek. Laat de uiteinden iets over de rand van de vorm hangen.
  • Schep het vleesmengsel in de vorm.
  • Vouw de overhangende plakjes over het vleesmengsel heen, en dek de vorm af met aluminiumfolie.
  • Zet de paté in een bak bijna kokend water circa 90 minuten in de oven.
  • Daarna de paté uit de oven, en in de vorm laten afkoelen.
  • Vervolgens iets zwaars boven op de vorm plaatsen, en de paté circa 24 uur de koelkast in (de smaken trekken nu door de paté!).

De paté is nu klaar. Je kunt er mooie plakken van snijden, en serveren met een frisse Amelander cranberry compote!!

 

Dit is een recept van Grill-Bar-Eethuisje De Griffel