Amelander Mosterdsoep

Amelander mosterdsoep - recept Strandpaviljoen Ballum

Voorgerecht
Ingrediënten (4 personen):

  • 350 gram Amelander mosterd
  • 1 ui
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 teentje knoflook
  • 0,75 liter (groenten)bouillon
  • 0,25 liter kookroom
  • 75 gram gerookte spekreepjes
  • 1 takje peterselie
  • Peper en zout

Bereiding:

Schil de ui en snijd deze in blokjes. Fruit de ui en knoflook aan in de pan met olie of boter. Voeg de bloem toe. Meng alles goed door elkaar. Voeg vervolgens de mosterd en room toe. Laat dit alles op laag vuur voor een half uur staan. Voeg evt. wat peper of zout toe. Bak ondertussen de spekreepjes uit. En..... Proef!!

Serveren:

Verdeel de uitgebakken spekreepjes over 4 soepkommen. Verhit de soep goed. Schenk deze in de soepkommen. Leg er een plukje peterselie op.

Eet smakelijk!


Dit is een recept van Strandpaviljoen Ballum