Amelander Zeebaars uit de oven

Puur, makkelijk en verrukkelijk visgerecht!

Amelander Zeebaars uit de oven - recept Restaurant StrAnders

Recept is voor 1 zeebaars
Ingrediënten:

  • Hele zeebaars (schoon, ongeveer 320 gr. p.st.)
  • 15 gr Gemalen knoflook in olie
  • 30 gr Grof zeezout
  • 30 gr Olijf olie
  • 15 gr Gesneden venkel (reepjes, gelijke dikte)
  • 10 gr Zeekraal
  • 1 tak Rozemarijn
  • 5 gr Citroen rasp
  • Gemalen peper

Bereidingswijze:

1. Smeer de zeebaars geheel in met olie, zeezout en gemalen knoflook in olie.

2. Vul de zeebaars met zeekraal, rozemarijn en gesneden venkel.

3. Leg de zeebaars op een ingevette bakplaat.

4. Bestrooi de zeebaars met het geraspte citroen schil en gemalen peper.

5. Zeebaars kan nu een voorverwarmde oven op 180 graden, ongeveer 14 minuten.
(Duur is afhankelijk van de grote van de zeebaars)

Dit is een recept van Anthony Gerrits en Patrick Metz, Restaurant StrAnders, vis & meer..
Gebaseerd op een recept van Jamie Oliver.

Namens de voltallige brigade van Restaurant StrAnders: eet smakelijk!