Entrecote van de barbecue gemarineerd in Amelander Bier

Entrecote van de barbecue gemarineerd in Amelander Bier - recept Strandpaviljoen Ballum

Ingrediënten: 

  • Entrecote 1 kg
  • Amelander bier (donker tarwe) +/- 0,75 ltr
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 2 jeneverbessen
  • 1 takje laurier
  • Knoflook olie
  • Peper
  • Zout
  • Rookmot

Benodigdheden:

  • Barbecue
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Vleestang
  • Aluminiumfolie
  • Vork

Bereidingswijze:

  • Steek de barbecue aan.
  • Snij de entrecote in bij het vet.
  • Leg de entrecote in het Amelander bier samen met de helft van de kruiden (tijm, rozemarijn, jeneverbessen en laurier) en laat dit minimaal 2 uur afgedekt staan (op kamertemperatuur).
  • Zorg dat de temperatuur laag is van de barbecue en dat je deze kunt afsluiten.
  • Leg de andere helft van de kruiden en de rookmot op de barbecue. (met aluminiumfolie kun je de barbecue evt. dicht vouwen).
  • Leg de entrecote op de barbecue en smeer hem licht in met olie of knoflookolie.
  • Als hij bruin is, check je de entrecote of deze rare, medium of well done is. Als de entrecote de gewenste gaarheid heeft, haal hem dan van de barbecue.
  • Snij de entrecote in gewenste grote en breng op smaak met peper en zout.

Serveer met pepersaus of cranberrysaus.

Lekker om erbij te serveren:
Gepofte Amelander Bintje

  • Snij de aardappel in en smeer het in met knoflookolie. Wikkel ze daarna in met aluminiumfolie.
  • Leg de aardappel pakketjes bij de kolen. Om te weten of de aardappelen gaar zijn, kun je er mer een vork inprikken. Als je geen weerstand voelt, zijn ze gaar.
  • Open de aluminiumpakketjes en doe een schep zure room bij. Eet smakelijk!

Dit is een recept van Strandpaviljoen Ballum