Gerookte Amelander Kweldergansfilet

Feest op tafel met gerookte Amelander Kweldergansfilet 

Gerookte Amelander Kweldergansfilet - recept Hotel Restaurant Zee van TijdGerookte Amelander Kweldergansfilet - recept Hotel Restaurant Zee van Tijd

Ingrediënten:

  • Gerookte Amelander ganzenborst van Johan en Max
  • 125 gram Taugé
  • Romeinse sla of kropsla in vierkanten snijden
  • 1 bosje bosui in ringen
  • Schaaltje groene asperges blancheren in zout water
  • Halve komkommer in reepjes gesneden
  • Pakje rijstvellen

Bereidingswijze:

Je begint met alles fijn te snijden, daarna heb je een schaal met lauwwarm water. Laat de rijstvellen dertig seconden weken en haal hem er voorzichtig uit en leg hem op de snijplank. Leg de dungesneden plakjes ganzenborst dakpansgewijs, daarboven op een vierkantje sla, twee asperges, twee reepjes komkommer, taugé en bosui. Sla daarna de zijkanten naar binnen en probeer hem zo stevig mogelijk op te rollen. Snij de rol schuin door midden en leg deze op een schaal, met in het midden de Oosterse dipsaus.

Ingrediënten Oosterse dipsaus:

  • 60 gram sojasaus
  • 35 gram oestersaus
  • 25 gram ketjap manis
  • 15 gram gembernat
  • 60 gram zoete chilisaus

 Dit alles mengen en serveren op tafel.

Eet smakelijk!

Met vriendelijke groet,

Rob 

Dit is een recept van Hotel Restaurant Zee van Tijd