Ameland roggebrood dessert met kwark en bosfruit

Ameland roggebrood dessert met kwark en bosfruit - recept Eetcafé De Driesprong

Ingrediënten per portie:: 

  • Amelander roggebrood, 1 plak
  • Frambozen, 5 stuks
  • Zwarte bessen, 10 stuks
  • Aardbeien, 2 stuks
  • Amelander kwark, 100 gram
  • Bruine basterdsuiker, 2 theelepels

Benodigdheden:

  • Schaal
  • Spuitzak
  • Groot wijnglas

Bereidingswijze:

Verkruimel het Amelander roggebrood in een schaaltje met een vork en voeg de 2 theelepels basterdsuiker toe. Meng dit goed. Was het fruit en snij de aardbeien in vieren. Schep de kwark in een spuitzak.
Schep het fruit (fruit uit het vriesvak kan ook prima) onderin het wijnglas. Voeg hierna de helft van de kwark toe, gevolgd door tweederde van de roggebroodkruim. Spuit hierna de rest van de kwark er bovenop, zodat er laagjes ontstaan. Gebruik de overgebleven roggebroodkruim als garnituur en maak het af met een aardbei of een takje munt. 

U kunt naar smaak uiteraard ander fruit gebruiken en naar smaak eventueel extra basterdsuiker toevoegen in de roggebroodkruim. Voor de liefhebbers is een scheutje Amelander kruidenbitter erdoor ook erg lekker!

Dit is een recept van Eetcafé De Driesprong