Meerval rilette rolletjes

Meerval rilette rolletjes

Meerval rilette rolletjes - recept Restaurant Nobel

Ongeveer 4 personen

Ingrediënten:

Rilette mousse:

  • 2 st. gerookte meerval
  • 2 el. crème fraiche
  • dille
  • zout
  • romeinse sla

Salsa:

  • 3 st. tomaten, gepureerd
  • 2 st. tomaten
  • 1 sjalot
  • 1 el. kappertjes
  • tabasco
  • suiker
  • dille

Zoet zure venkel salade:

  • 1 st. venkel
  • 2 st. wortel
  • zoet zuur basis

Bieslook olie:

  • bieslook
  • olijfolie

Garnering:

  • frisee
  • shiso purper
  • Cherry tomaat

Bereidingswijze:

  • Draai de meerval fijn in de keukenmachine
  • Breng de meerval op smaak met crème fraiche, dille en zout
  • Zoet zuur maken
  • Snij de wortel en venkel julienne (dit kan ook met de rasp in de keukenmachine) en voeg de zoet zuur basis toe
  • Maak de salsa. Pureer 3 tomaten met een staafmixer, dit is de basis voor de salsa. Snijd 2 tomaten brunoise, snipper het sjalot en hak de kappertjes fijn. Snijd de dille fijn en meng alles. Breng op smaak met tabasco, suiker en zout
  • Nu de olie: snijd hiervoor de bieslook fijn en meng dit met de olijfolie.
  • Was de sla en snijd deze op de gewenste maat
  • Leg folie op het aanrecht, leg hierop een blaadje sla
  • Leg de venkelsalade in het midden van de sla en plaats hierop de rilette mouse van meerval
  • Draai het rolletje strak op en snijd door midden
  • Nu kan je de borden gaan opmaken

 Dit is een recept van Restaurant Nobel