Meerval salade

Ingrediënten (4 personen):

  • 2 meervalfilets
  • 1 kleine (rode) ui
  • 1/4 kop olijfolie
  • 1 krop (ijsberg) sla
  • 100 gram Fêtakaas of Danish Blue kaas
  • 1 kleine rode en gele paprika
  • 1 theelepel verse dille
  • 1/4 kop balsamico azijn
  • 1 dikke plak schouderham

Bereiding:

De meerfilets in stukken van 1 bij 1 cm. snijden en in een pan met water 5 minuten laten koken. De meervalstukjes uit het water nemen en laten afkoelen. 

De paprika's en de ui in stukjes snijden en samen met de dille, olijfolie en azijn in een slakom doen. De sla wassen en in stukjes snijden of trekken en samen met de kaas, de ham (in kleine blokjes) en de meerval aan het olijfoliemengsel toevoegen en mengen. 
Eventueel verder op smaak brengen met zout en peper.


Dit is een recept van de Amelander Meervalkwekerij