Mosselen in Amelander Stoutbier

Mosselen in Amelander Stoutbier - recept Hotel-restaurant 1761
Van het wad, zo op tafel: Mosselen in Amelander Stoutbier met eigengemaakte Cocktailsaus

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 kg mosselen
  • 1 prei
  • 1 winterpeen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalotje
  • 4 takjes peterselie
  • 2 takjes tijm
  • 30 gr roomboter
  • 300 ml Amelander Stoutbier

Bereidingswijze:

  • Halveer, was en snijd de prei.
  • Schil en snijd de winterpeen in kleine blokjes.
  • Pel en hak de knoflook. Pel en snipper de sjalot. Snijd de peterselie grof. Ris de blaadjes tijm en hak ze fijn.
  • Spoel de mosselen onder de koude kraan en gooi gebroken of open schelpen weg. Verwijder, indien nodig, de baard van de mossel.
  • Smelt de boter in een hoge pan en fruit de prei, wortel, sjalot, knoflook en kruiden.
  • Voeg de mosselen toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Blus af met het bier.

Zet de pan, met de deksel erop, op hoog vuur en schud na circa 4 minuten om. Breng aan de kook en schud ze nogmaals om. Als de mosselen open staan, dan zijn ze gaar. Zet het vuur uit en serveer ze direct.

Ingrediënten cocktailsaus:

  • 200 ml mayonaise 
  • 100 ml ketchup 
  • 100 ml magere yoghurt
  • 0.5 tl paprikapoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 el azijn

Meng bovenstaande ingrediënten door elkaar voor een heerlijke cocktailsaus.

Mosselen in Amelander Stoutbier is ook erg lekker met een frisse salade!

Eet smakelijk!


Dit is een recept van Hotel Restaurant 1761