Mousse van Amelander gerookte meerval met paling

Mousse van Amelander gerookte meerval met paling - recept restaurant StrAnders

Ingrediënten:

  • 1 Amelander meerval filet, gerookt
  • 6 gerookte paling filet voor rolletjes
  • 200 ml room
  • 200 ml visbouillon
  • 3,5 blaadjes gelatine
  • gehakte dille
  • peper, zout
  • 2 eiwitten

Voor de opmaak:
Eigen invulling. Bijvoorbeeld diverse blaadjes sla, dille, een mostermayonaise en toast

Bereidingswijze:
Week de gelatine in koud water zoals op de verplakking staat.
Breng de visbouillion aan de kook en laat de gelatine erin oplossen. Laat de bouillon afkoelen.

Doe de room en de meerval filet in de blender en maak er een glad mengsel van. Klop de eiwit op en spatel het door het meerval mengsel. Voeg de afgekoelde bouillon toe en maak het geheel op smaak met peper, zout en dille. Laat het 2-3 uur opstijven.

Doe de palingfilet in een koksring en vul deze met de mousse. Presenteer het paling rolletje met salade en dressing op een mooi bord. Eventuee met toast en boter.

Tips:

  • Laat de mousse opstijven in het rolletje voor een mooier en beter effect
  • Om de mousse smeuïg te houden, kun je minder gelatine gebruiken (bijvoorbeeld 2,5 blaadjes)

 

Dit is een recept van Restaurant StrAnders, vis & meer..