Salade geitenkaas met Amelander honing

Geitenkaas met honing - recept restaurant Het Witte Paard

Ingrediënten: 

  • Per persoon een mooie plak geitenkaas
  • Gemengde salade
  • Gemarineerde appeltjes en sinaasappel
  • Aardbei, braam of bosbes
  • Walnoten
  • Amelander honing

Ingrediënten dressing:

  • 2 eetlepels Amelander honing
  • 2 eetlepels Hollumer mosterd 
  • 4 eetlepels olie
  • 2 eetlepels witte wijn azijn
  • theelepel vadouvan
  • Peper & zout

Bereidingswijze:

Meng de ingrediënten van de dressing in een kom en meng dit allemaal goed doorelkaar.

Doe de geitenkaas op een vuurvast schaaltje en doe op de geitenkaas het rode fruit en de Amelander honing en zet in de oven. Doe dit zolang totdat het kaasje iets smelt en begint te kleuren.

In de tussentijd kan de gemengde salade op het bord worden gedaan, doe hierop de gemarineerde appel en sinaasappel met de walnootjes.

De dressing op het laatste moment op de salade draperen en de geitenkaas op de salade doen. Doe ook de warme honing die op het schaaltje zit op de geitenkaas.

Eet smakelijk en tot ziens in 'het Witte Paard'.

 

Dit is een recept van Restaurant Het Witte Paard