Salade van Amelander meerval en aardappel

Salade van Amelander meerval en aardappel - Restaurant de Piraat

Salade van Amelander meerval en aardappel

Aantal personen: 2 à 3 personen

Ingrediënten:

  • 1 gerookte meerval
  • 300 gram Amelander rozagold aardappel
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 50 gram rode ui
  • 50 gram augurk
  • 25 gram kappertjes
  • 50 gram appel (Elstar)
  • 10 gram dille
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

Schil de aardappels en snij deze in kleine blokjes, kook ze daarna even kort tot ze beetgaar zijn.

Snij de gerookte meerval in gelijke stukjes; zelfde grote als de aardappel.

Snipper de ui. Hak de dille. Snij de kappertjes, appel en augurk fijn.

Doe alle ingrediënten in een mengkom samen met de aardappel blokjes en de Amelander meerval.

Voeg hier de mayonaise aan toe en breng alles op smaak met zout en peper.

Garneer met een schijfje citroen.

Dit is een recept van Restaurant de Piraat