Sjasliek van Amelander meerval, met remouladesaus

Ingrediënten van de spiezen:

  • Verse Amelander meerval, 180 gr.
  • Halve ui
  • Halve paprika
  • 1/3 Courgette
  • 1 rode peper
  • Beetje poedersuiker
  • Viskruiden of zout en peper
  • Olijfolie

Ingredienten voor de remouladesaus:

  • Frietsaus, 3 flinke eetlepels
  • 1 Augurk
  • Een paar kappertjes
  • Een theelepel ui
  • Een paar takjes peterselie

Bereidingswijze:

  • Snij de meerval in blokjes van ongeveer 3x3 cm. Niet te klein, anders lukt het niet om ze te spiezen.
  • Snij de groenten in groffe stukken, net zo groot als de blokjes meerval.
  • Doe voor de marinade van de meerval een scheut olijfolie in een schaaltje en voeg daaraan toe de rode peper (zonder pitjes), een beetje poedersuiker (eetlepeltje), zout, peper en geperste knoflook.
  • Leg de meerval en de groenten in de marinade te rusten, ongeveer een uur.
  • Gebruik lange sateprikkers en rijg hier om en om een stuk vis en een stuk groente op, beginnend en eindigend met de groente.
  • Snij voor de remouladesaus de augurk, kappertjes, ui en peterselie fijn. Voeg dit toe aan de frietsaus en voeg naar smaak peper toe.
  • Leg de meervalspiezen vervolgens op de hete barbecue, zorg dat deze gelijkmatig aan alle kanten goed kleurt. Na ongeveer 5 minuten zal de meerval gaar zijn en is je groente nog lekker knapperig.
  • Serveer de spiezen met de remouladesaus. Een stokbroodje erbij is heerlijk.

Tip: de satéprikkers eerst in water leggen voordat je ze spiest, anders verbranden ze op de barbecue.

Eet smakelijk!

Dit is een recept van Eetcafé de Driesprong