Vegetarische Curry

Vegetarische curry - Qurios Ameland B.V.

Het recept voor een heerlijke, vegetarische curry

Aantal personen: 8 personen

Ingredienten:

  • Curry
    • 5 st zoete aardappels
    • 4 st pastinaken
    • 250 gr kousenband (sperziebonen mag ook)
    • 1 st witte ui
    • 5 tenen knoflook
    • Duimstuk verse gember
    • 1 el gele curry pasta
    • 2 el komijnpoeder
    • 2 el kerriepoeder
    • 1 rode peper
    • 1 limoen
    • 3 stengels sereh (citroengras)
    • 2 blikken kokosmelk
    • Zout en peper
    • 50 ml kokosolie
  • 1 kg rijst
  • Amelander yoghurt dip:
    • Amelander yoghurt
    • Koriander
    • Limoensap + zest

Voorbereiding:

Schil de zoete aardappels en de pastinaken. Snijd deze in grove blokken. Het hoeft niet allemaal gelijk te zijn. Dat maakt de curry juist aantrekkelijk. Ongelijke stukken. Snijd de gember, knoflooktenen, rode peper en ui fijn. Snijd de rode peper als laatste en pas met wrijven in je ogen. Snijd de kousenband (of de sperziebonen) in reepjes van ongeveer 5 cm lang. Snijd de koriander fijn

Bereidingswijze:

Kook de rijst in ruim water voor 8-10 minuten.

Zet een pan op middel hoog vuur en schep hier de kokosolie in. Fruit de pastinaken, zoete aardappel hier in aan. Pas op dat dit niet verbrand. Daarna voeg je de rode peper, ui, knoflook, gember en sereh er aan toe. Als dit lekker aangefruit is strooi je de komijn en en kerriepoeder erover heen en voeg hier aan 1 el currypasta toe. Zorg dat alles met de kruiden gemengd is. Je krijg nu een heerlijk geur in de keuken door de kruiden. Blus dit af met de kokosmelk. Voeg hier aan de kousenband toe en laat het voor 5-8 minuten rustig pruttelen. Als de groenten beetgaar zijn zet je het vuur uit en laat je de curry afkoelen. Als de rijst klaar is giet je het af en stoom je het droog.

Pak de borden. Schep de rijst aan de linkerkant en de curry ernaast. Schep een goede berg yoghurt ertussen en garneer het af met een partje limoen.

Eetsmakelijk!

Dit is een recept van Brasserie Qurios Ameland B.V.