Restaurant Nobel
In ons moderne en luxueuze, doch sfeervolle restaurant staat één woord centraal: Genieten!
Onze Franse Chef-kok Martin Berger en zijn team weten u te verrassen met verfijnde gerechten. De menukaart wisselt meerdere malen per seizoen. Niet alleen omdat onze koks graag met verse- en seizoensgebonden producten werken, maar ook en vooral omdat wij u graag nieuwe smaaksensaties laten beleven. Verder wordt er in de gerechten veel gewerkt met Amelander producten.
Onze sommelier schenkt bij ieder gerecht graag een goed glas wijn. Met de speciaal geselecteerde topwijnen geniet u gegarandeerd van een bijzondere spijs-wijn combinatie. Gastheerschap staat bij Nobel hoog in het vaandel. Pas als u geniet, zijn wij tevreden.
Restaurant Nobel werkt verder met de veelzijdigheid aan Amelander producten in de andere menu’s en de lokale producten zijn ook terug te vinden op de lunchkaart. Zo wordt Amelander mosterd gebruikt in verschillende soepen, waaronder mosterd-preisoep en wortel-mosterdsoep. Daarnaast wordt het mosterdzaad gebruikt voor het paneren van vis. Ook wordt het brood, geserveerd naast de voorgerechten, zelf gebakken van Amelander meel. Verder wordt er ijs gemaakt van de lokale karnemelk en wordt echt Amelander ree geserveerd als hoofdgerecht.
Naast de vele lokale producten in de gerechten serveren wij ook een eigen huisaperitief op basis van Amelander cranberries.
