Restaurant Nobel

Restaurant Nobel
In ons moderne en luxueuze, doch sfeervolle restaurant staat één woord centraal: Genieten!
Onze Franse Chef-kok Martin Berger en zijn team weten u te verrassen met verfijnde gerechten. De menukaart wisselt meerdere malen per seizoen. Niet alleen omdat onze koks graag met verse- en seizoensgebonden producten werken, maar ook en vooral omdat wij u graag nieuwe smaaksensaties laten beleven. Verder wordt er in de gerechten veel gewerkt met Amelander producten.
Onze sommelier schenkt bij ieder gerecht graag een goed glas wijn. Met de speciaal geselecteerde topwijnen geniet u gegarandeerd van een bijzondere spijs-wijn combinatie. Gastheerschap staat bij Nobel hoog in het vaandel. Pas als u geniet, zijn wij tevreden.

Restaurant Nobel werkt verder met de veelzijdigheid aan Amelander producten in de andere menu’s en de lokale producten zijn ook terug te vinden op de lunchkaart. Zo wordt Amelander mosterd gebruikt in verschillende soepen, waaronder mosterd-preisoep en wortel-mosterdsoep. Daarnaast wordt het mosterdzaad gebruikt voor het paneren van vis. Ook wordt het brood, geserveerd naast de voorgerechten, zelf gebakken van Amelander meel. Verder wordt er ijs gemaakt van de lokale karnemelk en wordt echt Amelander ree geserveerd als hoofdgerecht.

Naast de vele lokale producten in de gerechten serveren wij ook een eigen huisaperitief op basis van Amelander cranberries.

Restaurant bezoeker: Afgelopen zondag heerlijk gegeten! We kozen het menu 'Ameland'met bijpassende wijnen. Vooraf een drietal hapjes en nog een amuse. Daarna volgde bijzondere fijne gerechten met als hoogte punt voor ons de Amelander kaas met een glas sherry. Prettige en vriendelijke bediening met verstand van zaken. Komen zeker nogmaals terug"

Contactgegevens

Restaurant Nobel
Gerrit Kosterweg 2, 9162 EN Ballum

0519 554157
http://www.hotelnobel.nl

Openingstijden
Café:
Alle dagen van de week geopend vanaf 10.00u
Restaurant:
Geopend vanaf 18.00uAanvang diner tot 21.00u
01-05 tot 03-08-2014 Maandag & dinsdag gesloten
03-08 tot 24-08-2014 Alle dagen geopend
24-08 tot 01-12-2014 Maandag & dinsdag gesloten
01-12 tot 24-12-2014 Maandag, dinsdag & woensdag gesloten
24-12-2014 tot 05-01-2015 Alle dagen geopend
05-01 tot 01-05-2015 Maandag, dinsdag & woensdag gesloten

Nobel in Ballum staat voor 'genieten', wat op meervoudige wijze mogelijk is. Naast het Restaurant, waar u culinair kunt genieten, van onder meer gerechten met echte Amelander producten, is Nobel een Hotel met moderne design kamers. In het Café is de sfeer van vroeger nog voelbaar en in de slijterij kunt u naast het Nobeltje een keur aan mooie wijnen en whisky's proeven en kopen.